Over ons

Over ons

Over betca

Groots in Prefab-Beton

Betca nv is actief in de bouwsector als producent van gewapende prefab en voorgespannen betonstructuren. Ons klantenbestand bestaat hoofdzakelijk uit de grote aannemers in de Benelux. Dankzij onze gedrevenheid en specialisatie in maatwerk genieten wij van een stevige reputatie die we opgebouwd hebben over de jaren heen. Elk project wordt zorgvuldig en gedetailleerd opgevolgd, te beginnen bij een voorstudie tot de ultieme plaatsing op de werf.

Duurzame aanpak in nieuwe productiehallen

Betca werd opgericht in de jaren '70 en als gevolg van beredeneerd te investeren groeide Betca systematisch uit tot een trouwe partner van grote aannemers in de Benelux. Zo beschikken wij over geheel nieuwe productiehallen, bieden we sinds kort een breder assortiment aan zoals voorgespannen structuren, en vervaardigen we ons eigen hoogwaardig beton met een gloednieuwe beton​​​​​​​centrale. Dit alles is een bekrachtiging van onze ambitie.

Naast Betca hebben wij nog een ander bedrijf onder ons dak, met name Rupelstaal nv, dat als ijzercentrale fungeert. Knippen, plooien en lassen is daar de corebusiness.​​​​​​​
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een gegeven waar we ons al enige tijd mee bezighouden. In het verleden heeft Betca geïnvesteerd in 3500 vierkante meter zonnepanelen. Alle energie die we opwekken op haar piekmoment is voldoende om volledig zelfvoorzienend te zijn. 

35,000

Bedrijfsterrein in m²

43

Jaren ervaring

100

%

Loyaliteit

Knip- en buigcentrale

Rupelstaal​​​​​​​

Betca beschikt over haar eigen knip- en buigafdeling, met name Rupelstaal nv. Ze verwerkt wapeningskorven op maat en levert ze op hun beurt uit aan de prefab-afdeling. Vermits we onze wapeningskorven intern fabriceren, genereert dat een extra flexibiliteit aangezien de ijzerverwerking zich op elk moment kan afstemmen aan de prefab-afdeling. Het productieproces wordt door deze efficiënte samenwerking uiteraard subliem versneld.
​​​​​​​
Rupelstaal werkt niet enkel voor Betca, maar produceert ook voor externen. Een flexibele planning zorgt ervoor dat wij steeds kunnen leveren op vrij korte termijn. 

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons

Hoe kunt u ons bereiken?

Wilt u meer weten over onze producten? Wij helpen u graag verder.